سعید کیاکجوری مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه کاهش تراز آب دریای خزر مشکلاتی برای همه بنادر ایرانی و خارجی حاشیه این دریا ایجاد کرده است، گفت: لایروبی حوضچههای بنادر به عنوان یکی از برنامههای دولت از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.
او افزود: قرارداد لایروبی حوضچههای بندر نوشهر منعقد و ۱۰۰ میلیارد تومان برای لایروبی ۵۰۰ هزار متر مکعبی اختصاص یافته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران ادامه داد: تجهیز کارگاه برای لایروبی در بندر نوشهر انجام و لایروبی تا یک ماه آینده آغاز میشود.
کیاکجوری گفت: لایروبی در بندر فریدونکنار نیز با هزینه ۵۰ میلیارد تومانی در حال عقد قرارداد است که در جریان آن ۲۵۰ هزار متر مکعب رسوب و گل و لای از حوضچههای این بندر تخلیه میشود.
او افزود: با توجه به روند عقد قرارداد پیش بینی میشود لایروبی حوضچههای بندر فریدونکنار نیز تا اوائل زمستان امسال انجام شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران ادامه داد: با لایروبی حوضچه بنادر نوشهر و فریدونکنار کشتیهایی با حجم آبخور بیش از چهار متر میتوانند در این بنادر عملیات تخلیه و بارگیری کالا را انجام دهند.
کیاکجوری گفت: با لایروبی بنادر دغدغهها به صفر کاهش پیدا نمیکند، اما تا چند سال تردد کشتیها با سهولت و ایمنی بیشتر انجام میشود.
بندر فریدونکنار پایلوت شناورهای مسافرتهای دریایی
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران با بیان اینکه توسعه سفرهای دریایی تاکید مسئولان کشوری و استانی است، گفت: تفاهم نامهای با یکی از شرکتهای بزرگ و فعال در بخش توریسم و مهمان پذیری کشور برای راه اندازی شناور مسافری استاندارد در دریای خزر منعقد شده است.
او افزود: بر اساس فرایندی که در سازمان بنادر و دریانوردی حاکم است سرمایه گذار بخش خصوص ۸ ماه فرصت دارند طرح نهایی خود را ارائه دهد که اگر تصویب شود قرارداد نهایی منعقد میشود.
کیاکجوری ادامه داد: بعد از عقد قرارداد ۱۴ هکتار زمین در فریدونکنار در اختیار سرمایه گذار قرار میگیرد تا شناور مسافری استاندارد که تاکنون در بخش ایرانی دریای خزر فعال نبودند فعال شوند.
خروج همه کالاهای رسوبی از بنادر مازندران تا یک ماه آینده
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران گفت: پس از سفر سرزده رئیس قوه قضاییه به مازندران در ۱۸ خرداد ماه امسال سرعت خروج کالاهای رسوبی در بنادر استان افزایش یافته است.
او با بیان اینکه بخش زیادی از کالاهای رسوبی در این مدت از بنادر خارج شده است، افزود: با ادامه این روند پیش بینی میشود تا یک ماه آینده همه کالاهای رسوبی ازبنادر مازندران ترخیص شوند.
به سرانجام رسیدن چند طرح توسعهای در بنادر استان
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران بندر نوشهر به عنوان یکی از قدیمیترین بنادر کشور اکنون در داخل شهر قرار گرفته است، گفت: تردد کامیونهای حامل کالا سبب ایجاد ترافیک در شهر میشد به همین دلیل ایجاد راه دسترسی بندر نوشهر به کمربندی این شهر از سالهای گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
او افزود: راه دسترسی بندر نوشهر به کمربندی اکنون بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کیاکجوری تملک اراضی برای ایجاد این راه دسترسی را پرهزینهترین بخش این طرح دانست و ادامه داد: ۹۵ درصد تملکها انجام شده و چند قطعه باقی مانده است که در صورت تملک این قطعات این طرح حیاتی برای بندر و شهر نوشهر به سرانجام میرسد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران گفت: قرارداد ساخت کارخانه تجهیزات پزشکی و کیتهای آزمایشگاهی در بندر نوشهر با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیاردی بخش خصوصی و اشتغال مستقیم ۲۵۰ نفر نیز منعقد شده است.
او افزود: با تاسیس این کارخانه که در بنادر خاورمیانه بی نظیر است بخشی از نیازهای تجهیزات پزشکی ایران و کشورهای حاشیه دریای خزر تامین میشود.
کیاکجوری ادامه داد: قرارداد ساخت سیلوی نگهداری غلات در بندر نوشهر منعقد شده است که اکنون حدود ۲۰ درصد پیشرفت دارد و با بهره برداری از آن ظرفیت نگهداری کالا در بندر نوشهر ۳۰ هزار تن افزایش پیدا میکند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران با بیان اینکه ۷ طرح عمرانی با ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در بنادر مازندران در دست اجرا است، گفت: طرح تفکیک آبرسانی برای سامانه آتش نشانی بندر نوشهر و برج کنترل و ساختمان اداری بندر فریدونکنار از جمله طرحهایی است که هفته دولت امسال بهره برداری میشود.
او افزود: سامانه آتش نشانی بندر نوشهر تاکنون از آب شهری استفاده میکرد، اما اکنون با نصب تجهیزات آب مورد نیاز آتش نشانی از دریا تامین میشود.